| Eperkrém leves tejszínhabbal receptLevesek Hozzávalók: 00 ml mascarpone 50 dkg eper 10 dkg cukor 0,5 dl vörösbor 1 db citrom 3 db szegfűszeg 1 rúd fahéj Elkészítés: Egy lábasba kb.1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, vörösbort és a citrom vékonyan levágott héját. 15 percig lassan lefedve főzzük, majd kivesszük belőle a fűszereket és hozzáadjuk a cukrot. Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk és a háromnegyed részét a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a mascarponét. Jól lehűtjük. Tanácsok: Tálaláskor a maradék eperrel díszitjük. Tejszínhabot is szoktam rátenni Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 196 kcal A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |