Tutireceptek.hu fejléc

Eperkocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta
- 5 tojás
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- alufólia

Töltelék
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 50 dkg eper

Tetejére
- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por
- tejszínhab

Elkészítés:
Elkészítés
Egyszerű piskótatésztát készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját. Finoman összekeverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, a használati utasításban leírtak szerint. Az epret megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk és lecsepegtetjük. Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük rá pudingkrémet. A krém tetejére egyenletesen elosztjuk az epret.

Elkészítjük a gyümölcszselét, és szépen egyenletesen ráöntjük az eperre. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Tanácsok:
Tálalás előtt kockákra vágjuk, és tejszínhabbal díszítjük a kockára vágott sütemény tetejét.

Ez a sütemény nem csak finom, de mutatós is.

Tipp: sütésközben nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a piskóta összeesik!


A receptet beküldte: .Alexa.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos eperkocka » Gabó torta » Poharas barackos pite » Banánkrémes csók
» Pudingkocka » Vaníliás kifli 1 » Extra gyors fánk » Kefíres-sütemény
» Kekszes madártej » Mascarponés kifli » Tejszínkrémes túrótorta » Meggyes császármorzsa
» Meggyes-gesztenyés kocka » Csokis-túrós muffin » Csokinyelv » Gyors tejfölös fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.