| Eperkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta - 5 tojás - 5 kanál cukor - 5 kanál liszt - késhegynyi szódabikarbóna - alufólia Töltelék - 1 vaníliás pudingpor - 3 dl tej - 50 dkg eper Tetejére - 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por - tejszínhab Elkészítés: Elkészítés Egyszerű piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját. Finoman összekeverjük. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, a használati utasításban leírtak szerint. Az epret megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk és lecsepegtetjük. Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük rá pudingkrémet. A krém tetejére egyenletesen elosztjuk az epret. Elkészítjük a gyümölcszselét, és szépen egyenletesen ráöntjük az eperre. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Tanácsok: Tálalás előtt kockákra vágjuk, és tejszínhabbal díszítjük a kockára vágott sütemény tetejét. Ez a sütemény nem csak finom, de mutatós is. Tipp: sütésközben nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a piskóta összeesik! A receptet beküldte: .Alexa. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |