| Gyors tejfölös fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 0,5 tasak sütőpor nagy csipet só 1 tojás 3 ek édesítőszer, vagy porcukor 1 tasak vaníliás cukor 3 ek tejföl 0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma bő fél liter étolaj a sütéshez Elkészítés: Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk. Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk. Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek! Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |