| Mascarponés kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 23 dkg vaj 23 dkg mascarpone 2 ek. barna cukor 29-30 dkg liszt 1 tojásfehérje Töltelék: 15 dkg dió, durvára vágva 7 dkg barna cukor 1 tk. őrölt fahéj Elkészítés: A tésztához először kikeverjük a vajat, cukrot és mascarponét, majd hozzáadjuk a lisztet is, és betesszük pihenni a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, a diót felaprítjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát 4 részre osztjuk, de elég gyorsan kell vele dolgozni, mert különben túl képlékeny lesz. Az első gombócot kinyújtjuk (kb. 20 cm átmérőjűre), és egy tányér segítségével kör alakúra vágjuk. A tésztát megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a diós keverékkel. A kört 8 cikkre vágjuk, és a kifliket a szélesebb részükkel kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 22-25 percig sütjük. A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |