| Meggyes császármorzsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg magozott meggy, 6-8 szem aszalt sárgabarack, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 4 evőkanál olaj, 5 dkg mandulaforgács, 2 evőkanál porcukor Elkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és lecsepegtetjük. Az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, a reszelt narancshéjjal és a tejjel. A tojások fehérjéből pici sóval és cukorral kemény habot verünk, és beleforgatjuk a tojássárgájával kikevert cukros masszába. A serpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, és a massza negyedét beleöntjük, elsimítjuk, majd rászórjuk a gyümölcsök és a mandula negyedét, és kevergetés nélkül sülni hagyjuk. Amikor a teteje kezd megszilárdulni, keverőlapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Keverőlapát segítségével darabokra vágjuk, és hagyjuk ropogósra sülni. Tányérra borítjuk, melegen tartjuk, és hasonló módon készítjük el a maradékot is. Porcukorral megszórva tálaljuk. Tanácsok: Egyszerű, gyors édesség, nem jövünk zavarba, ha váratlan vendégek érkeznek.. Befőttet is használhatunk az elkészítéséhez. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |