| Pudingkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 2 tojás 2 ek olvasztott méz 10 dkg porcukor csipet só 10 dkg vaj vagy margarin 40 dkg liszt fél tk szódabikarbóna Krémhez 5 dl tej 2 cs vaníliás pudingpor 1 ek cukrozatlan kakaópor 15 dkg cukor 15 dkg vaj vagy margarin Mázhoz 10 dkg étcsoki 2 ek étolaj Elkészítés: 1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor! 2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük. 3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. 4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük. 5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24 x 34 cm A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |