| Joghurtos eperkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához:6 tojás, 12 dkg k.cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor. a joghurtkrémhez:4 dl joghurt, 10 dkg p.cukor, 20 dkg tejszínhab, 2 dkg zselatinpor. a díszítéshez:25 dkg eper (friss,vagy fagyasztott felengedve,esetleg eperkonzerv), 1 tasak tortazselé, 10 dkg cukor. Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk.A sárgákat a k.cukor egyharmadával habosra keverjük.A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk.A tojássárgájához hozzáadjuk a tojáshabot s ezután a lisztet.Sütőpapírra egyenletesen elkenjük,és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a kakaós lapot. Kihűlés után rátesszük a joghurtkrémet.Ehhez a joghurtot a cukorral simára keverjük,a tejszínhabbal fellazítjuk,majd feloldott,langyos zselatinnal stabilizáljuk.(1 dl vízhez 2 dkg zselatinpor) A krémet a kakaós lapra egyenletesen elkenjük,majd hűtőben dermesztjük.Kb.1 órás pihentetés után friss vagy felengedett,esetleg lecsöpögtetett konzerv-eperrel megrakjuk a tetejét,és tortazselével "lefényezzük"(1 dl vízzel és a cukorral felfőzzük,majd lehűtjük). A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |