Tutireceptek.hu fejléc

Eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg eper,
90 dkg befőző cukor,
2 evőkanál citromlé,
1 citrom (reszelt héja),
8 szem szegfűszeg.

Elkészítés:
Az eper csumáját kiszedjük, a gyümölcsöt folyó vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, majd lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, beleszórjuk a szegfűszeget, lassan melegítjük, és 45 percig állandóan kevergetve főzzük. Amikor kocsonyásodni kezd � amit egy hideg kistányérra csurgatott lekvárcseppel ellenőrizhetünk � leszedjük a habját, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztba rakjuk.

Kalóriatartalom: 1746 kcal

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládéálom eperdzsemmel » Gyömbéres eperdzsem » Sárga krémes kekszkocka » Valentin-napi torta
» Drazsé-kocka » Tejfölös-almás kocka » Tejfolos hidegtorta » Bögrés-mikrós süti
» József-torta » Radír szelet » Pingui szelet » Fűszeres almás pite
» Főzött csokikrém tortába » Vendégváró sütike » Limoncellós tiramisu » Flódni torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.