| Eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg eper, 90 dkg befőző cukor, 2 evőkanál citromlé, 1 citrom (reszelt héja), 8 szem szegfűszeg. Elkészítés: Az eper csumáját kiszedjük, a gyümölcsöt folyó vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, majd lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, beleszórjuk a szegfűszeget, lassan melegítjük, és 45 percig állandóan kevergetve főzzük. Amikor kocsonyásodni kezd � amit egy hideg kistányérra csurgatott lekvárcseppel ellenőrizhetünk � leszedjük a habját, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztba rakjuk. Kalóriatartalom: 1746 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |