| Pingui szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás 15 dkg cukor 3 evőkanál víz 16 dkg liszt 3 dkg kakaópor 1 sütőpor Rátéthez: 3 dl tej 5 dl tejszín 10 gr. zselatin Mázhoz: 10 dkg ráma 1,5 dl tej 35 dkg étcsokoládé Elkészítés: A megsült piskótát kihűtve kettévágjuk. a zselatint 1,2 dl tejben felmelegítjük. A mázhoz a hozzávalókat lassan melegítjük, amíg nem kezd sűrűsödni. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet, s még néhány percig keverjük. Az egyik piskótát tepsibe tesszük, rákenjük a krém felét, ráöntjük a csokimáz harmadát, arra a krém másik felét, majd rá a piskótát. Tetejére a csokimáz maradéka kerül. Hűtőben dermesztjük. Tanácsok: Ebben a sorrendben kell csinálni, és akkor nagyon hamar meglesz a süti. Másnap éles késsel lehet szeletelni. A receptet beküldte: Zsepii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |