| Limoncellós tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg mascarpone 2 dl keményre felvert habtejszín 3 citrom leve és reszelt héja 1,5 dl limoncello likőr 1 dl víz 10-15 dkg porcukor babapiskóta Elkészítés: Reszeld le a citromok héját, levüket pedig facsard ki. Forrald össze a vizet, a likőrt és 2 evőkanál cukrot. Öntsd bele a fele adag citromlevet, és tedd félre kihűlni. A mascarponekrémet keverd össze a porcukorral, a citromok megmaradt levével és lereszelt héjával, majd forgasd bele a habtejszínt. Hempergesd meg a babapiskótát a citromos-limoncellós lében, majd fektesd őket szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Kanalazd rá a mascarponekrém felét, majd tegyél erre egy újabb sor áztatott babapiskótát. A tetejét fedd be a megmaradt krémmel. Tálalásig tartsd hűtőben. Tanácsok: A klasszikus olasz édesség frissítő hatású nyári változata. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |