| Bögrés-mikrós süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 ek cukor 2 ek kakaópor 4 ek liszt 2 kk sütőpor 3 ek olvasztott Rama, vagy olaj 3 ek tej 1 db tojás pár csepp rum, vagy rumaroma 1/2 tábla étcsoki 6 ek eperlekvár a megkenéséhez Elkészítés: A száraz hozzávalókat tedd bele egy ételhordó/mikrózható edénybe, és jól keverd össze, majd fokozatosan keverd bele a tejet, a tojást, a rumot, vagy az aromát és az olvasztott Ramát. Ha ezzel kész vagy, a csoki felét kockázd bele és mehet a mikróba 3-4 percre a legnagyobb fokozatra, kb. 1000 W-ra. Picit meg fog emelkedni. Amíg a mikróban van a süti, a maradék csokit gőz felett 1 teáskanál Ramával olvaszd fel. A kész sütit borítsd ki, vágd 3 lapra ezeket kend meg eperlekvárral. A sütire öntsd rá az olvasztott csokoládét és már fogyaszthatod is. Tetejére mehet egy eperszem. Tanácsok: A csoki ne legyen hideg. Bármilyen lekvárral ki lehet próbálni. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |