| Enci féle Sertéstokány tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg mirelit zöldborsó 1 közepes v.hagyma 1 gerezd fokhagyma 20 dkg répa 35 dkg gomba 30 dkg combhús(sertés) 20 dkg tészta 3 evőkanál olaj 3.5 dl zöldségleves(leves kockából) 1 dl főzőtejszín csipet cukor 1-2 evőkanál citromlé 2-3 evőkanál ételsűrítő Elkészítés: A borsót kiolvasztjuk.A v.hagymát,fokhagymát felaprítjuk.Répát és a gombát szeletekre vágjuk.A húst csíkokra vágjuk,olajban megpirítjuk és kivesszük.A visszamaradt sült olajban megpároljuk a hagymákat,utána belerakjuk a gombát és 5 percet sütjük.Felöntjük a levessel és a tejszínnel.Visszarakjuk bele a megpirított húst,majd a répát és a borsót is.Ízesítjük és addig főzzük,míg megpuhul a répa és a borsó. A végén besűrítjük és köretnek tésztát főzünk. Tanácsok: Az ételsűrítőt csak a legvégén szabad belerakni,mert,ha nem puha valami(főleg a borsóra kell figyelni)akkor továbbfőzésnél leragad! Finomabb,ha friss gombát használunk hozzá. A húst ízlés szerint meg lehet sózni pirításkor. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Enci77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |