Tutireceptek.hu fejléc

Enci féle Sertéstokány tésztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg mirelit zöldborsó
1 közepes v.hagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg répa
35 dkg gomba
30 dkg combhús(sertés)
20 dkg tészta
3 evőkanál olaj
3.5 dl zöldségleves(leves kockából)
1 dl főzőtejszín
csipet cukor
1-2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál ételsűrítő

Elkészítés:
A borsót kiolvasztjuk.A v.hagymát,fokhagymát felaprítjuk.Répát és a gombát szeletekre vágjuk.A húst csíkokra vágjuk,olajban megpirítjuk és kivesszük.A visszamaradt sült olajban megpároljuk a hagymákat,utána belerakjuk a gombát és 5 percet sütjük.Felöntjük a levessel és a tejszínnel.Visszarakjuk bele a megpirított húst,majd a répát és a borsót is.Ízesítjük és addig főzzük,míg megpuhul a répa és a borsó.
A végén besűrítjük és köretnek tésztát főzünk.

Tanácsok:
Az ételsűrítőt csak a legvégén szabad belerakni,mert,ha nem puha valami(főleg a borsóra kell figyelni)akkor továbbfőzésnél leragad!
Finomabb,ha friss gombát használunk hozzá.
A húst ízlés szerint meg lehet sózni pirításkor.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Enci77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaragú tésztával » Zöldborsós sertéstokány » Vadasmártás tésztával » Bakonyi tésztával
» Sertéstokány » Temesvári sertéstokány » Vega pörkölt tésztával » Kakukkfüves sertéstokány
» Majoránnás sertéstokány » Uborkasaláta rizstésztával » Erdélyi sertéstokány » Vargányaragu tésztával
» Sajtos csirke tésztával » Ázsiai leves rizstésztával » Ír pásztorpite » Svájci sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.