| Tojásos fasírt receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 4 db főtt tojás (+4 db, ha töltött) 2 db tojás 1 db áztatott zsemle só ételízesítő majoránna őrölt bors olaj 1 fej hagyma fokhagyma (cserkész kolbász, ha töltött) Elkészítés: A tojásokat keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt (4db) tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereket, hagymákat (apróra vágva) és beleütök 2 nyers tojást. Jól összegyúrom, rudat formálok belőle. Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenek olajjal, belehelyezem a húst. Tetejét kicsit megkenem olajjal, megszórom zsemlemorzsával és közepes lángon szép pirosra sütöm. Tanácsok: Van amikor a megfőtt tojásokat és egy kis cserkész kolbászt "beletöltök", így töltött fasírtom lesz. Nagyon finom, kenyér közé szendvicsnek hidegen is jó. Aki szereti, rakhat bele lecsöpögtetett gombakonzervet is. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |