| Egyben sült karaj 2. - mustáros receptHúsételek Hozzávalók: 1.5 kg sertés rövidkaraj (csontozott) 15 dkg erdélyi szalonna 30 dkg kolbász 2 közepes fej vöröshagyma (felkarikázva) só ízlés szerint bors ízlés szerint magyaros fűszerkeverék ízlés szerint (vagy húsvarázs ) 3 ek mustár Elkészítés: Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk. Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük. Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon! Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le). sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |