Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-2 kg burgonya
-4 nagyobb fej vöröshagyma
-10 szelet karaj
-30dkg reszelt sajt
-2 nagydoboz 20%-os tejföl
-6 gerezd fokhagyma
-vegeta
-só,bors,oregánó és az összes fűszerből egy leheletnyi ami otthon található

Elkészítés:
-Ki kell zsírozni egy kb. 25x35cm magasfalú tepsit

-A burgonyát hámozás után 0,5 cm-es karikákra kell vágni

-A hagymát vékony szeletekre kell vágni

-A tepsibe rétegezni kell a burgonyát és a vöröshagymát felváltva úgy, hogy minden réteg burgonyát vegetával meg kell hinteni és a rétegezés úgy végződjön, hogy hagyma legyen legfelül

-A vegetával bedörzsölt karaj szeletekkel be kell borítani a hagymaréteget

-A tejfölöket tálba kell borítani és simára kell keverni a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymával, sóval, borsal, és az otthon található összes fűszerből egy leheletnyivel.

-A tejföl keveréket rá kell önteni a hagymaágyon várakozó karajszeletekre

-Tetejét reszelt sajttal meg kell szórni

-Forró sütőben addig kell sütni, amíg elfő a kialakult leve és a karaj is megpuhul.

Tanácsok:
Könnyen elkészíthető étel, melynek előnye, hogy a hús és köret egyszerre készül el ☺


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ardói töltött karaj. » Tepsis vaddisznóbélszin » Tepsis sajtos krumpli » Nigella féle tepsis csirke
» Tepsis zöldbab » Tepsis sült nyúlgerinc » Mustáros-tejfölös karaj » Tepsis fasírt
» Töltött karaj » Tepsis kel » Finn tepsis palacsinta » Fokhagymás karaj II.
» Tepsis hagymás gomba » Sajtos rakott karaj » Mustáros karajszeletek » Fűszeres karajcsíkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.