| Tepsis karaj receptHúsételek Hozzávalók: -2 kg burgonya -4 nagyobb fej vöröshagyma -10 szelet karaj -30dkg reszelt sajt -2 nagydoboz 20%-os tejföl -6 gerezd fokhagyma -vegeta -só,bors,oregánó és az összes fűszerből egy leheletnyi ami otthon található Elkészítés: -Ki kell zsírozni egy kb. 25x35cm magasfalú tepsit -A burgonyát hámozás után 0,5 cm-es karikákra kell vágni -A hagymát vékony szeletekre kell vágni -A tepsibe rétegezni kell a burgonyát és a vöröshagymát felváltva úgy, hogy minden réteg burgonyát vegetával meg kell hinteni és a rétegezés úgy végződjön, hogy hagyma legyen legfelül -A vegetával bedörzsölt karaj szeletekkel be kell borítani a hagymaréteget -A tejfölöket tálba kell borítani és simára kell keverni a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymával, sóval, borsal, és az otthon található összes fűszerből egy leheletnyivel. -A tejföl keveréket rá kell önteni a hagymaágyon várakozó karajszeletekre -Tetejét reszelt sajttal meg kell szórni -Forró sütőben addig kell sütni, amíg elfő a kialakult leve és a karaj is megpuhul. Tanácsok: Könnyen elkészíthető étel, melynek előnye, hogy a hús és köret egyszerre készül el ☺ A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |