| Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg (1 csomag készen kapható mélyhűtött, vajas tészta) 10 dkg darált dió 15 dkg sárgabaracklekvár 2 ek. rum 10 dkg mazsola 1 tojás liszt a tészta nyújtásához porcukor a tálaláshoz Elkészítés: A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.(legalább 2 óra)A darált diót kikeverjük a lekvárral, majd beletesszük a rumba áztatott mazsolát is.A kiengedett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 7*7cm-es lapokra vágjuk. Minden tésztalap közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk,majd a széleket megkenjük a felvert tojással, és átlósan összefogjuk a tésztasarkokat úgy, hogy középen összenyomjuk. Tetejét lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |