| Áfonyalekváros csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé 10 dkg vaj vagy olaj só mustár áfonyalekvár Elkészítés: A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez. Tanácsok: A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |