| Habos lekváros fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 3 dkg porcukor 3 dkg vaj 1 darab tojássárgája 1 dkg élesztő 1 dl tej 1 darab citrom (reszelt héja) 1 tasak vaníliáscukor 3 cl rum 1 csipet só olaj, a sütéshez 2,5 dl tejszín 10 dkg áfonyalekvár Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben, majd öntsük a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen hagyjuk, akkor lesz igazán könnyű a fánk. Takarjuk le konyharuhával, és pihentessük, míg szépen megkel. Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagra, szúrjuk tetszőleges nagyságúra, majd ismét letakarva pihentessük újra. Közepesen forró, bő olajban kezdjük a sütést, először a felső felét téve az olajba, fedő alatt, majd megfordítva már fedő nélkül a másik oldalát is. Verjük habbá a tejszínt, és óvatosan dolgozzuk össze a lekvárral. Ezzel a finomsággal kínáljuk a fánkot. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |