Tutireceptek.hu fejléc

Habos lekváros fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
1 darab tojássárgája
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 darab citrom (reszelt héja)
1 tasak vaníliáscukor
3 cl rum
1 csipet só
olaj, a sütéshez
2,5 dl tejszín
10 dkg áfonyalekvár

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben, majd öntsük a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen hagyjuk, akkor lesz igazán könnyű a fánk. Takarjuk le konyharuhával, és pihentessük, míg szépen megkel. Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagra, szúrjuk tetszőleges nagyságúra, majd ismét letakarva pihentessük újra. Közepesen forró, bő olajban kezdjük a sütést, először a felső felét téve az olajba, fedő alatt, majd megfordítva már fedő nélkül a másik oldalát is.
Verjük habbá a tejszínt, és óvatosan dolgozzuk össze a lekvárral. Ezzel a finomsággal kínáljuk a fánkot.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos tejespite » Habos citromtorta » Hagyományos, lekváros fánk » Lekváros bukta másképp
» Kókuszhabos tekercsek » Omlóshabos dióspite » Habos almás, nagyon finom » Áfonyalekváros csirkemell
» Habos fincsi meggyes » Málnalekváros szív » Kókuszos lekváros réteges » Lekvárosbukta túrósan
» Habos palacsinta » Lekváros palacsinta » Pudingos-lekváros szelet » Habos túrós hulala


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.