| Papagáj-szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 300 g cukor 1 csomag kocka margarin 2 dl tejföl 300 g liszt 1 csomag sütőpor 1. tál: 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 2. tál: 2 ek. kakaópor 3. tál: 1 csomag puncs ízű pudingpor Mázhoz: 1 csomag margarin vagy vaj 250 g porcukor 3 ek. forró víz Elkészítés: Tészta/tészták elkészítése: 4 tojást, 300 g cukrot 1 csomag margarinnal habosra keverünk, kicsinyenként hozzáadunk 2 dl tejfölt, 300 g lisztet, 1 sütőport. Három tálba tesszük, s mindegyik adaghoz mást keverünk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás pudingot, és egy vaníliás cukrot. A másodikhoz 2 evőkanál kakaóport. A harmadikhoz 1 csomag puncs ízű pudingport. Két őzgerinc formában sütjük úgy, hogy alul sárga, középen barna, felül rózsaszín massza van. Lassú tűznél kell sütni. Máz elkészítése: 1 csomag vajat, 250 g porcukrot, 3 evőkanál kakaóport, 3 evőkanál forró vízzel jól kikeverünk, és a kihűlt tésztára kenjük. Ha megszárad a máz, lehet szeletelni. Tanácsok: Nagyon mutatós sütemény. (Tv parikában láttam.) A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |