| Calzone (Limaratol) receptPizzák Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 tk so 3 dl viz 4-5 ek olaj 1 tk cukor 2 dkg eleszto Elkészítés: Tesztat dagasztok(en gepben),hagyom duplajara kelni.Ezutan 10 dkg-as darabokra vagom,egyenkent kos alakura nyujtom.Kozepebe megy a toltelek,majd a szeleket rahajtogatom(felkor alaku lesz). Sutpapiros tepsire teszem es hagyom meg kelni 15-20 percet.Lekenem tojassal es 200 fokon 20 percig sutom. Toltelek: Aprora vagott hagymat piritok,ha van teszek ra bacont,vagy kolbaszt,ha nem akkor csak daralthust,egyutt piritom kicsit.Lehet gombat is tenni.Sozom,borsozom,oreganot is szoktam,de lehet bazsalikomot is.Puhara parolom,ha kell ontok keves vizet,ne legyen szaraz a husi.Kockara vagott paprikat es kukoricat teszek meg a vege fele.(nem muszaj),petrezselyemzoldet.Amikor kicsit hul hozzateszek reszelt sajtot. El lehet kesziteni bolognai alappal is,vagy csak zoldsegesen,kinek mi izlik.Nalunk a husos a kedvenc. Aki szereti csiposen lehet tenni eros pistat,pirosarany stb. Tanácsok: Talalaskor lehet tejfollel,ketchuppal kinalni. En sima pizzatesztanak is mindig ezt a receptet hasznalom. Kep rola: http://s208.photobucket.com/albums/bb80/Edo-bedo/Etelek/?action=view¤t=Calzonemegvagva.jpg A receptet beküldte: feher tulipan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |