| Körtés batyu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg túró 25 dkg margarin 1 vaníliás pudingpor + a hozzávaló tej, cukor 1 vaníliás cukor 1 konzerv körte Elkészítés: Összegyúrjuk a lisztet a túróval és margarinnal. Egy éjszakán át hideg helyen tartjuk. Másnap késfokvastagságúra nyújtjuk. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kinyújtott tésztát nagyobb négyszögekre vágjuk és mindegyikre rakunk egy kis pudingot. Erre borítunk magházukkal lefelé félbe vágott körtét. A tésztát négy oldalról ráhajtjuk, középen felül összenyomjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Tanácsok: Almával is nagyon finom! A receptet beküldte: andita1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |