Tutireceptek.hu fejléc

Epres palacsintatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojás
20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1l tej
olaj a sütéshez
1 zacskó epres pudingpor
1/2 kg eper (több is lehet)
1 csomag (piros) gyümölcskocsonya por (elhagyható)
tejszínhab a díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés:
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétol. A sárgájához hozzákeverjük a vajat (lehetoleg olvasztva), a cukrot, a lisztet és a tej felét. Elkészítjük a pudingot az eloírás szerint. Ha fozos a puding, akkor kihutjük. Az eperbol a legszebb szemeket félretesszük díszítésnek. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a tésztába. Teflonserpenyoben olajat forrósítunk, elkezdjük sütni a palcsintákat. Jó vastag palacsintákat csináljunk (3-4 mm), de csak az egyik felét süssük meg. A palacsinta vastagságát az határozza meg, hogy a palacsinta teteje nem lehet folyós, az alja pedig nem éghet meg. Sütés közben a palacsintákat folyamatosan egy tányérra rétegezzük és megkenjük a tetejüket pudinggal. A kevésbé szép eprekbol kis szeleteket vagdosunk közbe-közbe. Ügyeljünk, hogy a torony semerre se lejtsen, egyenletes legyen. Ne tegyünk bele túl sok pudingot, mert szétcsúszik! Összesen kb. 13-19 palacsinta lesz. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük a tetejére. Ha most csak behutjük a tortát, az már így is nagyon finom, de a következo díszítéssel ünnepi külsot adhatunk neki: a tortát szorosan körbetekerjük egy alufóliába csavart kartoncsíkkal, hogy összetartsa. A tetejére tesszük a szép epreket, ha kevés van, akkor minden szemet felezve. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát az utasítás szerint és féldermedt állapotban az eprekre simítjuk. Ha netán már túl dermedt lenne, újramelegítéssel általában segíthetünk a helyzeten. Az egészet behutjük, míg megdermed, majd kicsomagoljuk és tálaljuk. A legjobban azt imádom benne, hogy nagyon könnyu, nem túl édes, ezért jó sokat lehet belole enni egyszerre! Sokkal finomabb, mint bármelyik cukrászdai süti!

Eperszezonon kívül ugyanez csokipudinggal és csokimázzal a tetején is remek, a vanília talán még jobb és persze bármilyen más krémmel, gyümölccsel is.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-joghurtos túrókrém » Mandulás-epres palacsinta » Epres madártej I. » Epres-almás pite
» Epres tejkoktél » Epres pite » Epres fincsi krémes » Ananászos palacsintatorta
» Zabos epres palacsinta » Epres-pudingos süti » Epres tiramisu II. » Epres turmix : )
» Epres tejfölös sütemény » Epres joghurtalagút » Epres Mámor » Epres rumos Trifle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.