| Rákóczi túrós másként receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 db tojássárgája 1 citromból nyert citromhéj Töltelék 50 dkg túró 3 csapott ek búzadara 1 db tojás 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 citromból nyert citromhéj 10 dkg mazsola Hab 5 db tojásfehérje 30 dkg cukor És még 290 g lekvár/ dzsem (1 kis üveg baracklekvár) Elkészítés: Linzer tésztát készítünk, összegyúrjuk a hozzávalókat, és 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd megsütjük kb. 180 fokon 20 percig, én ezt is tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e. Az 50 dkg túrót a 3 ek. búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral (ízlés szerint lehet több is) 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és a mazsolával jól összekeverjük. A közben megsült tésztát, ha kihűlt, vékonyan megkenjük a barack lekvárral, és rákenjük a túrótölteléket. Elkészítjük a tojáshabot, 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön (éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a cukrot), és közben nem szabad kevergetni. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük, és forrón hozzáadjuk a cukros vizet, és ezzel együtt habbá verjük. A tojáshabot egyenletesen elkenjük a túrón, és utána sütőben 80-100 fokon kiszárítjuk kb. 15-20 percig. Csak szárítani, sütni már nem kell. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |