Tutireceptek.hu fejléc

Diós keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1-1 késhegynyi sütőpor és só, 25 dkg cukor, 25 dkg finomra darált dió, 10 dkg durvára vágott dió, 2 db tojás, 20 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé

Tepsi kikenéséhez: zsír, liszt

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal és a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockára vágjuk, és egy-két mozdulattal a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsibe rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 fokon) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek.

A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy megsütjük. Száraz helyen sokáig eláll.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes rizstorta » Kekszes "túrós" » Mogyoróvajas keksz » Zabpelyhes keksz variáció
» Vaniliás keksz » Mézes-zabpelyhes keksz » Tejfölös kekszcsoda » Kávés keksz golyók
» Mandulás kekszes finomság » Rakott keksz » Almás keksz (Kata féle) » Almás-kekszes
» Fűszeres diós keksz » Zabikeksz » Meggyes kekszes szelet » Di­é­tás kó­kusz­keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.