| Diókrémes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 4 db tojás 25 dkg porcukor 8 ek víz 1 cs. vaníliás cukor 18 dkg liszt fél cs. sütőpor 10 dkg darált dió só sütőpapír a tepsibe Krém 10 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dkg darált dió 3 dl tej 3 ek búzadara 1 cs. vaníliás cukor 1 tábla tortabevonó csoki 3 ek olaj Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe. A sárgákat a porcukorral, a vízzel, és a vaníliás cukorral habosra keverem. A liszthez keverem a sütőport, és az egészet beleszitálom a sárgába, belekeverem a diót is. A sütőt 170 fokra kezdem el felmelegíteni. Egy tepsibe, (kb. 20×32 cm) sütőpapírt terítek. A fehérjéket kemény habbá verem, és egy lapáttal a lisztes masszához keverem óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A tepsibe öntöm a masszát, és úgy 35-40 perc alatt megsütöm. Közben a tejben csomómentesen elkeverem a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzök belőle. A puha margarinhoz keverem a porcukrot, és a darált diót. A már kihűlt grízt is hozzáöntöm, és csomómentesre keverem. A kisült piskótát, - ha már kihűlt - kiborítom a tepsiből, és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Visszateszem a tepsibe, keresztben két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejére gőz fölött megolvasztom a tortabevonó csokit, hozzáadom az olajat, majd a tészta tetejére simítom. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |