| Almás rakott zsemle receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle (kenyér szelet is lehet) 1/2 kg alma 1 citrom leve 3 ek nádcukor 1 marék mazsola 5 dkg darált dió 1/2 l tej 2 tojás 1 ek porcukor vaj Elkészítés: Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük a nádcukorral. A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg zsemle következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb zsemlesor. A tojásokat villával felverjük, majd a porcukorral és a tejjel elkeverjük. Ráöntjük a keveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |