| Rakott Ziti receptTésztafélék Hozzávalók: 4l víz 350g ziti vagy rövidre vágott csőtészta 1/2 piros húsú paprika 100g puha sajt 400ml konyhakész paradicsomártás 30g reszelt parmezánsajt Elkészítés: A 4l vízet megsózzuk ,felforraljuk,mehet bele a 350 g tészta.Csak fele annyi ideig főzzük meg mint ami a csomagolásán fel van tüntetve. Közben 4 kisebb vagy 1 nagy hőálló edényt kivajazunk.paprikát megmossuk,kimagozzuk.keskeny csíkokra vágjuk.A sajtot /100g puha/ kockákra vágjuk. Tésztáról leöntjük a vízet,és ismét a fazékba tesszük.Hozzáadjuk a paradicsommártást és a paprikát,kockára vágott sajtot,jól összekeverjük.A masszát a formába öntjük,megszórjuk a reszelt parmezánnal. Sütőt 200 fokra előmelegítjük.15-20 percig sütjük,amig a sajt aranybarna nem lesz a tetején. Tanácsok: Mi szoktunk mellé valami húst is készíteni,csirke vagy pulyka-nagyon finom!Kiadós! És igazi olasz recept! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Katicabogárka25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |