Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-krémsajtos kiflik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finom liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
1 tk só 1 tk cukor,
2 db tojás sárgája

A töltelékhez:
20 dkg sonka vagy füstölt tarja,
1 db tömlős krémsajt /10 dkg/,
só,
őrölt bors,
1 db tojás sárgája,
1 ek finom liszt

A tetejére:
1 db tojás,
2-3 dkg szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni, és a vajat elmorzsolni a liszttel. A vajas liszthez hozzáadni a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrni a tésztát és egy órát meleg helyen keleszteni. Amíg kel a tészta elkészíteni a tölteléke: A sonkát apróra vágni vagy ledarálni. Elkeverni a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkokra nyújtani, majd háromszögeket vágni belőle. A tészta egyik felére tenni a töltelékből, majd kifli formára feltekerni. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd felvert egész tojással lekenni és megszórni a tetejét szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütni kb.20-25 perc.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-almás kiflik » Vaníliás kiflik » Finom sós kiflik » Omlós kapros-túrós kiflik
» Sós-sajtos kiflike » Sajtos kiflik » Gombás kiflik » Sajttal töltött kiflik
» Virslis kiflik » Margarinos kiflik » Kókuszos kiskiflik » Kefíres kiflik
» Meggyes kiflik » Tekercselt virslis kiflik » Sajtkrémes kiflik » Mogyorós vagy diós kiflike


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.