| Sonkás-krémsajtos kiflik receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finom liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 1 tk só 1 tk cukor, 2 db tojás sárgája A töltelékhez: 20 dkg sonka vagy füstölt tarja, 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/, só, őrölt bors, 1 db tojás sárgája, 1 ek finom liszt A tetejére: 1 db tojás, 2-3 dkg szezámmag Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni, és a vajat elmorzsolni a liszttel. A vajas liszthez hozzáadni a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrni a tésztát és egy órát meleg helyen keleszteni. Amíg kel a tészta elkészíteni a tölteléke: A sonkát apróra vágni vagy ledarálni. Elkeverni a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkokra nyújtani, majd háromszögeket vágni belőle. A tészta egyik felére tenni a töltelékből, majd kifli formára feltekerni. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd felvert egész tojással lekenni és megszórni a tetejét szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütni kb.20-25 perc. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |