| Rakott zöldbab 1. receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma kb. 1 kg zöldbab 20 dkg reszelt sajt 5 dkg margarim+ a tálhoz 1 csipet majoranna 3 dl tejföl 2 tojás só bors Elkészítés: Sós vizben puhára főzzük a megtisztitott kb. 3 cm-re apritott zöldbabot, leszürjük és lecsöpögtetjük. A margarint serpenyőben felforrósítjuk beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpiritjuk, majd hozzarakjuk darált húst, aprózott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, összekeverjük és megpároljuk. Tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal és régetegezve belerakjuk a babot és a húst(felső réteg bab legyen ). A tejfölt simára keverjük a két tojással és meglocsoljuk vele a babot, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot és a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: bvildiko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |