Tutireceptek.hu fejléc

Diós fasírt. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 főre
Fasírthoz
• 2 db szikkadt zsemle
• 200 ml tej
• 1 nagy fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 maréknyi bazsalikom levél
• 50 g dió
• 600 g darált marha - és sertéshús vegyesen
• 2 tojás
• 1 pirospaprika
• 1 mustár
• 50 g parmezán sajt
• só, bors
• olaj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC ra (alul-felül álláson). A zsemléket a tejbe beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd félretesszük. A fokhagymát is megpucoljuk.
2. A petrezselyem és a bazsalikom leveleket felaprítjuk, a diót (négy fél szem kivételével, ami majd a díszítéshez kell) durvára vágjuk.
3. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót, borsot (ízlés szerint), a kinyomkodott zsemléket és végül a diót és a reszelt parmezánt. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
4. Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk és a közepén egy hosszú rudat formálunk a fasírtmasszából. A rudat a kezünkkel gömbölykésre formáljuk. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, a fasírt körülbelül 60-70 perc alatt sül arany barnára.
5. Miközben a sütőben készül a fasírt, elkészítjük a köretet: a paprikákat megmossuk, magházaikat és ereiket eltávolítjuk, majd 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lila hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk és egy serpenyőben olajon a gyömbérrel együtt egy-két percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikákat, a lila hagyma szeleteket és a babérlevelet, majd sózzuk-borsozzuk és 3-4 percig nagy lángon, folyamatosan keverve pirítjuk. A borecetet elkeverjük a mézzel és a paprikára öntjük. Még néhány percig sütjük a köretet úgy, hogy inkább ropogós, mintsem puha legyen a paprika. Melegen tartjuk míg a fasírt elkészül.
6. Mikor a fasírt arany barnára sült, kiszedjük egy vágódeszkára és 10 percig pihentetjük. Utána másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk, tálra szedjük, az egészben hagyott diókkal díszítjük és köré halmozzuk a színes sült paprikákat. Kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy rizst.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol fasírt. » Ananászos-curry-s csirke » Csirkekocsonya » Hússal töltött tészta
» Almás-fűszeres csirkemell » Egzotikus pulykarolád » Joghurtos Tandori csirke » Burgonyán sült fasírt
» Majoránnás nyúlcomb » Szatmári tokány » Hagymás csirke rízsben » Húsgombóc citrommártással
» Gombás zúzaragu » Spárgás-mustáros marhasült » Mézes sertéskaraj » Zöldséges sertésjava


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.