| Diétás almás, krémes, habos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 6 evőkanál zabpehelyliszt 6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/ 1/2 sütőpor 2-3 evőkanál víz Töltelékhez: 1 kg alma édesítő ízlés szerint 5 dkg margarin fahéj Krémhez: 1 liter tej 3 csomag vaníliás pudingpor édesítő ízlés szerint 15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/ Tetejére: 2 csomag tejszínhabpor 3 dl tej 1 habfixáló Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni. Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem. 5 dkg margarinon megpárolom,fahéjjal,édesítővel ízesítem. Hagyom kihűlni. A tejből,édesítőből és pudingból krémet főzök,kihűtöm,majd belekeverek 15 dkg margarint. A tejszínporból az előírás szerint habot verek,hozzákeverem a fixálót is. A kihűlt piskótára kenem az almát,arra kerül a vaníliakrém,majd a tejszínhab. Hűtőben lehűtöm tálalás előtt. Tanácsok: 30x35 cm.es tepsiben sütöttem. Nagyon finom és kiadós. Természetesen elkészíthető "normál" változatban is,csak akkor cukrot és sima lisztet kell használni. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |