Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes kiflik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Egy doboz leveles tészta (fagyasztott vagy friss)
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
15dkg reszelt sajt (most emmentáli)

frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A sajtkrémet hidegen töltjük a tésztába, melyhez sűrű besamelt készítek: a vajat felolvasztom, rádobom a lisztet, fehéredésig keverem, a tűzről félrehúzva felöntöm tejjel folyamatos keverés közben. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítem és sűrűre főzöm. Ha kész, leveszem a tűzről és a reszelt sajttal jól kikeverem.

A felengedett leveles tésztát megpróbálom körlappá nyújtani. A körlapot annyi cikkre vágom – mint a tortát – ahány kiflit szeretnék. A cikkelyek szélesebbik végére egy púpos kanál tölteléket halmozok, és feltekerem a tésztát, törekedve a kifli alakzat elérésére. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetem és előmelegített 200 fokos sütőben aranysárgára sütöm, kb. 15 perc alatt.

Tanácsok:
Langyosan vagy hidegen kínálom borkorcsolyaként, vagy teához.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes-szalonnás batyu » Olajbogyós kiflik » Kókuszos kiskiflik » Sajtos kiflik
» Mogyorós vagy diós kiflike » Sajtkrémes krumplileves » Diós kiskiflik » Fahéjas-almás kiflik
» Margarinos kiflik » Sós kiflik » Sajtkrémes cukkiniragu » Krumplis kiflik
» Egyszerű sajtkrémes tészta » Virslis kiflik (Update 1) » Sonkás-krémsajtos kiflik » Sajtkrémes vadkacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.