| Sajtkrémes kiflik receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Egy doboz leveles tészta (fagyasztott vagy friss) 3 dkg vaj 3 dkg liszt 2 dl tej 15dkg reszelt sajt (most emmentáli) só frissen reszelt szerecsendió Elkészítés: A sajtkrémet hidegen töltjük a tésztába, melyhez sűrű besamelt készítek: a vajat felolvasztom, rádobom a lisztet, fehéredésig keverem, a tűzről félrehúzva felöntöm tejjel folyamatos keverés közben. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítem és sűrűre főzöm. Ha kész, leveszem a tűzről és a reszelt sajttal jól kikeverem. A felengedett leveles tésztát megpróbálom körlappá nyújtani. A körlapot annyi cikkre vágom – mint a tortát – ahány kiflit szeretnék. A cikkelyek szélesebbik végére egy púpos kanál tölteléket halmozok, és feltekerem a tésztát, törekedve a kifli alakzat elérésére. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetem és előmelegített 200 fokos sütőben aranysárgára sütöm, kb. 15 perc alatt. Tanácsok: Langyosan vagy hidegen kínálom borkorcsolyaként, vagy teához. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |