| Hamis Francia Krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hamis francia krémes Hozzávalók: vajas keksz (60 db) 3 cs vaniliás pudingpor 1 l. tej 25 dkg rama 1/2 liter habtejszín 2 cs. habfixáló cukor Elkészítés: Elkészítés: A 3 db. pudingporból egy liter tejjel, kevés cukorral sűrű pudingot főzünk, ha kihűlt hozzáadunk egy rama margarint, géppel haborsra keverjük. Lerakunk egy tepsi aljára egy sor kekszet,ráöntjük a pudingos krémet, erre is egy sor kekszet, majd erre a kemény habfixálóval felvert tejszínt, újabb sor keksszel befedjük. Erre cukormázat teszünk, majd hűtőszekrényben tesszük . Cukormáz: 20 dkg kristálycukor, 2- 3 evőkanál kávé, vagy 1 g. instant kávé, 4-5 evőakál tej, 5 dkg vaj. A cukrot a kávéval és a tejjel takaréklángon melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, utána sűrűsödésig keverjük, majd a gázt kikapcsolva 5 dkg vajat keverünk bele. ráöntjük a keksz tetejére, hűtőbe rakjuk. Jó étvágyat:)) Tanácsok: Nagyon finom és nem kell sütni!!!!! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: pick-kati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |