| Citromkrémes mákos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az 1. tésztalaphoz 1 db tojás 10 dkg cukor 8 dkg mák (darált) 1 csipet só 1 kk citromhéj 10 dkg rétesliszt (lehet sima liszt is) 3 ek tejföl 0.5 tk szódabikarbóna A 2. tésztalaphoz 1 db tojás 10 dkg cukor 8 dkg mák 1 csipet só 1 kk citromhéj 10 dkg rétesliszt 3 ek tejföl 0.5 teáskanál szódabikarbóna A krémhez 2.5 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor (vagy tejszín ízű) 12 dkg cukor 1 fél citromból nyert citromlé 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve) 15 dkg vaj 18 db babapiskóta A tetejére 10 dkg tortabevonó 2 ek napraforgó olaj 5 dkg mandulapehely (elhagyható) Elkészítés: A lapokat külön sütjük meg. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, darált mákkal, majd hozzákeverjük a szódaporral elvegyített lisztet és a tejfölt. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is. A pudingport kikeverjük a tejjel, citromhéjjal, citromlével és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ezután géppel habosra keverjük a vajjal. Az alsó mákos lapot megkenjük a krém felével, majd hosszában rárakosgatjuk a babapiskótákat és egy kicsit belenyomjuk a krémbe. Ezután a maradék krémet rákenjük a piskótákra és rátesszük a második lapot. A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, egy kicsit kihűtjük és rákenjük a sütire. Mielőtt megkötne, serpenyőben megpirított mandulával szórjuk meg. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben állni, hogy a piskóta puhuljon. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |