| Debreceni krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1/2 kg liszt 10 dkg zsír 20 dkg porcukor 1 sütőpor 3 tojás sárgája hideg tej Krém: 1/2 dl rum vaníliás, langyos tej 20 dkg porcukor 20 dkg vaj 2 dkg kakaópor (cukrozatlan) Hab: 3 tojás fehérje 9 kanál cukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 vastag és 2 vékony lapot sütünk tepsi hátoldalán. 1.krém: Vastag tésztát összemorzsoljuk, vaníliás, langyos tejben megáztatjuk, hozzáadunk 1/2 dl rumot. 2.krém: porcukrot, vajat, kakaóport habosra keverjük. 1. és 2. krémet összedolgozzuk és megtöltjük a 2 vékony lapot. Hab: a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük fel és óvatosan kenjük a tészta tetejére. Tortadarával, reszelt csokival díszíthetjük. Tanácsok: Úgy tűnik, pepecs munka, de nagyon megéri a fáradozást! A receptet beküldte: tamasne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |