| Cukkinifánk kapros tejföllel receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini (kb. 50 dkg), 1 csomag friss élesztő, 2 csokor kapor, 2 dl langyos tej, 2 doboz tejföl, kb. 10 dkg liszt, 3 db tojás, 0.5 dl olaj, só és frissen őrölt bors. Elkészítés: Első lépésként a cukkinit a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem, majd egy nagy keverőtálba téve egy kicsit megsózom. Összekeverem és egy kis időre félreteszem, hogy a zöldség a sótól kiadja a levét. Addig egy kisebb tálba belemorzsolom az élesztőt, ráöntöm a langyos tejet, aztán ezt is félre teszem, hogy felfusson. (Egy pici liszttel is megszórom, hogy az élesztőnek legyen mibe belekapaszkodnia) Következik a kapor; durvára vágom, majd pici sóval együtt a tejfölbe keverem. Félreteszem. Jöhet elő a cukkini; kinyomkodom a levét - ezt lehet kézzel vagy szűrő segítségével is -, megszórom a liszttel, kevés sóval, majd beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm az olajat, végül mehet bele néhány kanál a kapros tejfölből is. Ha kész, az egészet összekeverem - amennyiben a massza egy kicsit híg, liszttel dúsíthatjuk -, majd a tálat konyharuhával letakarom, majd meleg helyen 10-20 percet hagyom állni. Egy nagyobb lábosba bő olajat forrósítok, majd ha megkelt a tészta, kanállal beleszaggatom a forró olajba, és aranybarnára sütöm. Tálaláskor a fánkokra csurgatom a maradék kapros tejfölt. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |