Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinifánk kapros tejföllel recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (kb. 50 dkg),
1 csomag friss élesztő,
2 csokor kapor,
2 dl langyos tej,
2 doboz tejföl,
kb. 10 dkg liszt,
3 db tojás,
0.5 dl olaj,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
Első lépésként a cukkinit a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem, majd egy nagy keverőtálba téve egy kicsit megsózom. Összekeverem és egy kis időre félreteszem, hogy a zöldség a sótól kiadja a levét.

Addig egy kisebb tálba belemorzsolom az élesztőt, ráöntöm a langyos tejet, aztán ezt is félre teszem, hogy felfusson. (Egy pici liszttel is megszórom, hogy az élesztőnek legyen mibe belekapaszkodnia)

Következik a kapor; durvára vágom, majd pici sóval együtt a tejfölbe keverem. Félreteszem.

Jöhet elő a cukkini; kinyomkodom a levét - ezt lehet kézzel vagy szűrő segítségével is -, megszórom a liszttel, kevés sóval, majd beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm az olajat, végül mehet bele néhány kanál a kapros tejfölből is. Ha kész, az egészet összekeverem - amennyiben a massza egy kicsit híg, liszttel dúsíthatjuk -, majd a tálat konyharuhával letakarom, majd meleg helyen 10-20 percet hagyom állni.

Egy nagyobb lábosba bő olajat forrósítok, majd ha megkelt a tészta, kanállal beleszaggatom a forró olajba, és aranybarnára sütöm.

Tálaláskor a fánkokra csurgatom a maradék kapros tejfölt.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc édes tejföllel » Magyaros kapros pulykamell » Patisszon kaprosan » Tökfőzelék kaprosan
» Kínai kel tejföllel » Fokhagymás-kapros halfilé » Linzeres kapros túrós » Kapros csirkemell
» Kapros joghurtturmix » Kapros hal » Tejfölös-kapros saláta » Kapros túróslepény
» Sajtos, kapros palacsinta » Kapros cukkiniropogós » Kapros, juhtúrós galuska » Kapros párolt zöldborsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.