| Tökfőzelék kaprosan receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg gyalult tök 1 kis fej hagyma apróra vágva 1 csokor kapor apróra vágva 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 2 evőkanál olaj 2 evőkanál ecet 1 evőkanál citromlé 1 húsleveskocka 2 evőkanál delikát 1 evőkanál só őrölt: bors, gyömbér, kömény, szerecsendió habaráshoz: 4 evőkanál liszt, 4 dl tejföl Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a kapor felét és a pirospaprikát. Visszatesszük az edényt a tűzre és hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk (kb 20 perc). Beízesítjük a fűszerekkel, így főzzük még 10 percet. Ne főzzük túl, mert péppé mállik! A lisztet simára keverjük a tejföllel, kanalanként adunk hozzá a tök levéből, simára keverjük a habarásunkat, jó hígra, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket, 5 percig lassú tűzön összefő. Tálalhatunk hozzá pörköltet, sült húst, fasírtot tükörtojást, sült virslit ... Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |