Tutireceptek.hu fejléc

Tökfőzelék kaprosan recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 kis fej hagyma apróra vágva
1 csokor kapor apróra vágva
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet
1 evőkanál citromlé
1 húsleveskocka
2 evőkanál delikát
1 evőkanál só
őrölt: bors, gyömbér, kömény, szerecsendió
habaráshoz: 4 evőkanál liszt, 4 dl tejföl

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a kapor felét és a pirospaprikát. Visszatesszük az edényt a tűzre és hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk (kb 20 perc). Beízesítjük a fűszerekkel, így főzzük még 10 percet. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!

A lisztet simára keverjük a tejföllel, kanalanként adunk hozzá a tök levéből, simára keverjük a habarásunkat, jó hígra, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket, 5 percig lassú tűzön összefő.

Tálalhatunk hozzá pörköltet, sült húst, fasírtot tükörtojást, sült virslit ...

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökfőzelék tavasziasan :) » Tökfőzelék a'la 'szti » Tojásos tökfőzelék » Uborka leves kaprosan
» Diétás tökfőzelék » Fimo tökfőzelék » Tökfőzelék tejjel » Paradicsomos tökfőzelék
» Patisszon kaprosan » Tökfőzelék: Update2 » Tökfőzelék .. » Diétás sárgaborsófőzelék
» Rebarbara mártás » Naon fini krumplifőzelék » Vajbabfőzelék burgonyával » Anyu-féle zöldborsófőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.