| Túrógombóc édes tejföllel receptEgytálételek Hozzávalók: A gombócokhoz: 25 dkg tehéntúró 1 db tojás 1 teáskanál porcukor 1/2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál búzadara 2 evőkanál darált háztartási keksz 1 evőkanál zsír 5 dkg zsemlemorzsa 1 csipet só A tálaláshoz: 1/2 csomag vaníliás cukor 20 dkg tejföl porcukor Elkészítés: 1. A túrót egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A búzadara, majd a darált keksz fokozatos adagolásával könnyen formázható masszát készítünk. Legalább 10, de inkább 30 percig hűtőben pihentetjük. 2. Ezt követően vizes kézzel tetszőleges méretű (cseresznye, dió, barack, 1-5 cm) gombócokat formázunk; minél nagyobb, annál könnyebben fog szétesni a főzés közben. 3. Egy közepes edényben enyhén sós vizet melegítünk, és amikor forrni kezd, óvatosan beletesszük a gombócokat. 1-2 perc alatt feljönnek a víz tetejére, ezután a kisebb gombócokat 3-5 percig, a nagyobbakat 8-10 percig főzzük. 4. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és közepes lángon megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Amikor barnulni kezd, levesszük a tűzről. A tejfölben elkeverjük a megmaradt vaníliás cukrot. 5. A kifőzött gombócokat tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és még vizesen megforgatjuk a frissen pirított zsemlemorzsában. Az édes tejföllel meglocsolva, kevés porcukorral meghintve, és a pirított zsemlemorzsában megforgatva kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |