| Cukkini fánkok receptKöretek Hozzávalók: 3 közepes cukkini 10 dkg feta sajt 2 fej vöröshagyma 3-3 evőkanál finomra vágott kapor és petrezselyem 4 evőkanál liszt 3 tojás olívaolaj,só,őröltbors Díszítéshez:kaporlevél,petrezselyemlevél,paradicsomgerezdek. Elkészítés: 1.A nagyon finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban megpirítjuk. 2.A cukkiniket lereszeljük,és kinyomjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymát,és nagy lángon,állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk,és félretesszük. 3.Simára keverjük az elmorzsolt fetát,a kaprot, a petrezselymet,a lisztet meg a tojást,és ízlés szerint sózzuk.(előbb kóstoljuk meg ,mert a feta nagyon sós) 4.Hozzáadjuk a lehűlt cukkinismasszát,és alaposan összekeverjük.Serpenyőben ,olajat forrósítunk,és a kanállal kiszaggatott fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.Itatósra szedjük. Tanácsok: A cukkini fánkocskák,elég könnyen szétesnek,ezért várjuk meg hogy az egyik felük keményre sül ,és csak akkor fordítsuk meg.Ha a masszát 1 deci tejjel hígítjuk,kis palacsintákat süthetünk belőle,amelyek kitünő köretként szolgálhatnak ,sült halak vagy szárnyasok mellé. A receptet beküldte: Wndy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |