| Cukkini-fánk receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 közepes cukkini 10 dkg feta sajt 2 fej vöröshagyma 3 evôkanál kapor 3 evőkanál petrezselyem 4 evőkanál liszt 3 tojás olívaolaj só bors Elkészítés: A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evôkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagy lángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük. Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Elôbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!) Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyôben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. A cukkini-fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |