Tutireceptek.hu fejléc

Cukkini-fánk recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 közepes cukkini

10 dkg feta sajt
2 fej vöröshagyma

3 evôkanál kapor
3 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál liszt
3 tojás
olívaolaj

bors

Elkészítés:
A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evôkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagy lángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.

Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Elôbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!) Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük.

Serpenyôben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne.

A cukkini-fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karfiol » Zoldség - Pite » Töltött hagyma csirkemájjal » Zöldséges tészta Edina módra
» Sült paprika tükörtojással » Gombaragu krumplilepényen » Lucskoskáposzta fűszeresen. » Gombaropogós
» Spárgás risotto » Karfiol felfújt » Erdélyi székelykáposzta » Tejszines patisszon
» Rizses rakott zöldség » Mexikói kukoricás lepény » Gombás keltorta » Sajtos karfiolpogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.