| Tejszínes-cukkinis tészta receptTésztafélék Hozzávalók: hozzávalók 4 főre • 1 közepes méretű cukkini • 1 doboz tejszín • 3 ek olívaolaj • 20 dkg bacon • 350 g spagetti • 20 dkg gomba (el is maradhat) • 4 gerezd fokhagyma • 1 marék reszelt parmezán sajt • 1 tojás sárgája • só, frissen őrölt bors • ételízesítő • 1 cs petrezselyemzöld Elkészítés: 1. Feltesszük a vizet a tésztához, pici sóval. 2. Serpenyőben megpirítjuk az olívaolajon a húsos, kockára vágott bacont. 3. Amig párolódik lereszeljük a cukkinit (ha zsenge akkor magjával együtt, ha már öregebb akkor anélkül). 4. Majd a gombát is apróra vágjuk. 5. Amikor a bacon kész, hozzátesszük a cukkinit, picit együtt pároljuk és a fokhagymát rázúzzuk. Só, bors, majd jöhet a gomba is. 6. Amíg ezek így együtt puhulnak, elkészítjük a szószt. 7. Egy kis tálba beleöntjük a tejszínt, beletesszük a tojás sárgáját, összekeverjük és végül a parmezán sajtot is hozzáadjuk. Sóval, ételízesítvel, és jó sok őrölt borssal fűszerezzük (ízlés szerint). 8. Amikor a baconos-gombás cukkini alap kész, addigra a tészta is megfőtt, (ált. 8 perc, de én 6-7 perc között szoktam főzni), akkor a tésztát leszűrjük és hozzátesszük a raguhoz. 9. Jól összekeverjük, majd mikor már a tészta átvette a ragu melegét, a tejszínes szószt is ráöntjük. Vigyázat! Nem szabad főzni, éppen hogy össze kell keverni, mert így lesz finom, majd a tejszín is felveszi a meleget. 10.A legvégén apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá és még melegében elfogyasztjuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |