Tutireceptek.hu fejléc

Csülöksaláta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

50 dkg füstölt csülök,
30 dkg burgonya,
2 alma,
20 dkg csemege uborka,
10 dkg trappista sajt,
2 dl majonéz,
1 evőkanál ketchup

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. (Főtt csülköt is vehetünk, ez esetben sokkal gyorsabban elkészíthető a saláta.) Elkészítés: 1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kissé kihűlt, meghámozzuk és kockára vágjuk. A csülköt kivesszük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk. 2. Az almát megmossuk, megtöröljük, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb gerezdekre szeljük. A csülökhússal és a burgonyával mély salátástálban összeforgatjuk. A csemegeuborkát szintén csíkokra aprítjuk, és a salátához adjuk. Megszórjuk sóval, borssal és lazán összekeverjük. 3. A sajtot lereszeljük, a majonézt összedolgozzuk a ketchuppal, mindkettőt külön tálkába tesszük az asztalra, hogy mindenki ízlése szerint szedhessen belőle a salátára.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt borjúszeletek. » Agyagtálas zöldséges hús » Citromos csirke felsőcomb » Karfiolos pulykagolyók
» Csirke vadas » Currys zöldséges csirkemell » Brokkolis csirkemell csíkok » Csirkemell rétegesen
» Keftedsz-görög variáció » Burgonyafasírt » Erdéicsírke » Almás-hagymás szelet
» Szárnyas aprópecsenye » Sertészelet ananászos » Avokádós csirkemell » Kapros pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.