| Csülöksaláta receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg füstölt csülök, 30 dkg burgonya, 2 alma, 20 dkg csemege uborka, 10 dkg trappista sajt, 2 dl majonéz, 1 evőkanál ketchup Elkészítés: A csülköt megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. (Főtt csülköt is vehetünk, ez esetben sokkal gyorsabban elkészíthető a saláta.) Elkészítés: 1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kissé kihűlt, meghámozzuk és kockára vágjuk. A csülköt kivesszük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk. 2. Az almát megmossuk, megtöröljük, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb gerezdekre szeljük. A csülökhússal és a burgonyával mély salátástálban összeforgatjuk. A csemegeuborkát szintén csíkokra aprítjuk, és a salátához adjuk. Megszórjuk sóval, borssal és lazán összekeverjük. 3. A sajtot lereszeljük, a majonézt összedolgozzuk a ketchuppal, mindkettőt külön tálkába tesszük az asztalra, hogy mindenki ízlése szerint szedhessen belőle a salátára. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |