| Göngyölt borjúszeletek. receptHúsételek Hozzávalók: 10 dekás borjúszeletek, 1 szeletke füstölt szalonna, 1 szál leveszöldség, egy kis törött bors. 6 deka zsír. A mártáshoz 1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, 2 evőkanálnyi paradicsom, 1 kanál liszt, 1 deci tejfel. Elkészítés: 10 dekás borjúszeleteket megveregetünk és széleit letisztítjuk hártyáitól, enyhén besózzuk. A szelet közepére teszünk 1 szeletke füstölt szalonnát s 1 szál félig megfőtt leveszöldséget, amiket egy kis törött borssal meghintettünk, azután a szeleteket összecsavarjuk és vékony spárgával átkötjük. Kisujjnyi forró zsírban átsütjük őket s ha szép pirosak már, kiszedjük a zsírból s készítünk egy mártást, amelyben a szeletkéket puhára pároljuk. Mártása: A szelet kisült zsírjába tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát, két evőkanálnyi paradicsomot, ha jól megpirult, hintsük meg egy evőkanálnyi liszttel ( kb fél deka ) ismét pirítsuk, meg és azután eresszük fel vízzel. Ha kissé elforrott egy deci tejfellel feleresztjük, beletesszük a szeleteket és puhára pároljuk Tanácsok: Gombás rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |