| Csőtészta egytál -Pasticcio di Rigatoni (4 azemélyre) receptTésztafélék Hozzávalók: 2-3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 1 csésze tej, csipetnyi só, 350 g rigatoni tészta, 1 fej lereszelt vöröshagyma, 1 db reszelt sárgarépa, 1 szál apróra vágott metélőzeller, 3 evőkanál szűz olívaolaj, 2 db közepes, felkockázott cukkíni, 150 g felkockázott sonka, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje, 1 evőkanál apróra vágott majoránna, 1/4 csésze frissen reszelt parmezán Elkészítés: Először a besamelt készítjük el. A vajat a liszttel 5 percig főzzük, hozzáöntjük a tejet, majd felforraljuk, sóval ízesítve 10 percen át főzzük. Közben a sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a rigatoni csőtésztát, majd leszűrjük. A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkínit, a sonkát, a petrezselyem zöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük. Belekeverjük a kifőtt tésztát. Kivajazott, hőálló tálba öntjük, megöntözzük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig sütjük, majd tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |