| Tojásos, sajtos egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 0,5 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 6 főtt tojás, 15 dkg reszelt sajt, 3 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, olaj Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra összevágott zöldpaprikát. Mielőtt megpirulna, megsózzuk, hámozott, darabolt paradicsomot adunk hozzá, és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva roppanósan puhára pároljuk. Egy közepes méretű jénait kiolajozunk, és belerakjuk a meleg zöldség felét. Tojáskarikákat teszünk rá, majd befedjük a másik felével. A tetejére néhány tojáskarika kerül, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk. Főtt krumplit adunk hozzá. Tanácsok: A paradicsomokat most nem kell meghámozni, és párolás közben ne főzzük szét, mint a lecsónál. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |