| Csorba maskent receptLevesek Hozzávalók: 1/2 marhahus/diszno 2 bd. murok 1 db. petrelyem 1 kis db. karalabe 1 kis darab zeller gumo 1 kozepes meretu hagyma 1 gogos/pirosparika 1 koteg/zeller level 1 koteg/ petrezselyem level 250 g zoldborso 250 g zold(csoves)paszuly 4 db krimpli egy mareknyi kaposzta keves so/etelizesito keveske olaj 1 csipetnyi feketebors 30 ml paradicsomle Elkészítés: A zoldsegeket lereszeled (vagy szebb, ha szeleteled oket). A hagymat felvagod kockara. Olajon megpiritod a hagymat, addig amig uveges lesz. Hozzaadod a zoldsegeket (murok, petrezselyem, zeller, karalabe, zeller, gogos), mikor egy kis levet engedett, hozzateszed a husit, azt is megparolod, mikor megvaltozik a szine, felontod vizzel. Izesited feketeborssal, soval etelizesitovel. A petrezselyem es a zellerlevelet is hozzaadod (en nem szoktam felvagni, nem szertjuk, de ugy is lehet). Ekozben felvagod a kapostat es azt is hozzaadod.Mikor a husi megvan, tedd hozza a zoldborsot es a zoldpaszulyt,krumplit meg a paradicsomlevet. Ez felfo, es talalaskor tejfellel szervirozd. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: pottom panna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |