Tutireceptek.hu fejléc

Málnás linzer - másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg átszitált graham vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg őrölt dió
1 kk. sütőpor
25 dkg hideg vaj
1 tk. őrölt fahéj
15 dkg méz
1 tojás
1 üveg málnalekvár
1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:
Először átszitáltam a lisztet, a nagyobb szemcsére ehhez a süteményhez nincs szükség.
Az átszitált graham lisztet, diót, sütőport elkevertem, majd a késes robotgépbe készítettem.
Beledaraboltam a hideg vajat, és néhány pillanat alatt morzsásra kevertem. Átöntöttem egy tálba, hozzáadtam a fahéjat, a tojást, és a mézet. Gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát, majd egy fóliába csomagoltam. Eléggé ragadós, ezért legalább két órán át hűteni kell.

A tészta kétharmadát egy tepsibe nyomkodtam, kb. 2-3 mm vastagon. Megkentem málnalekvárral. A maradék tésztát lisztezett felületen kinyújtottam, majd egy derelyevágóval kb. egy cm széles csíkokra vágtam. A lekvár tetejét berácsoztam vele. A felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöttem. A tepsiben hűtöttem ki.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nutellás tarka linzer » Linzer » Málnás linzer » Málnás ribizlis ital
» Oldalas másként » Málnás sajttorta-kehely » Málnás krémes desszert » Nokedli kicsit másként
» Rácsos linzer » Málnatorta - másként » Káposztagombóc másként » Dinnyés-málnás saláta
» Harcsapaprikás másként » Diós linzerkeksz » Málnás-cseresznyés torta » Fahéjas linzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.