| Málnás linzer - másként receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg átszitált graham vagy teljes kiőrlésű búzaliszt 25 dkg őrölt dió 1 kk. sütőpor 25 dkg hideg vaj 1 tk. őrölt fahéj 15 dkg méz 1 tojás 1 üveg málnalekvár 1 tojás a lekenéshez Elkészítés: Először átszitáltam a lisztet, a nagyobb szemcsére ehhez a süteményhez nincs szükség. Az átszitált graham lisztet, diót, sütőport elkevertem, majd a késes robotgépbe készítettem. Beledaraboltam a hideg vajat, és néhány pillanat alatt morzsásra kevertem. Átöntöttem egy tálba, hozzáadtam a fahéjat, a tojást, és a mézet. Gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát, majd egy fóliába csomagoltam. Eléggé ragadós, ezért legalább két órán át hűteni kell. A tészta kétharmadát egy tepsibe nyomkodtam, kb. 2-3 mm vastagon. Megkentem málnalekvárral. A maradék tésztát lisztezett felületen kinyújtottam, majd egy derelyevágóval kb. egy cm széles csíkokra vágtam. A lekvár tetejét berácsoztam vele. A felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöttem. A tepsiben hűtöttem ki. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |