| Rakott krumpli másként receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg krumpli 5 db tojás 20 dkg csemege paraszt kolbász 20 dkg lecsó kolbász 20 dkg békon szalonna 2 fej vöröshagyma 20 dkg trapista sajt 2 pohár tejföl 4 evő kanál olaj, só izlés szerint Elkészítés: Hájában megfözzük a krumplit.A tojásokat szintén megfözzük. Közben a kolbászokat vékony karikára vágjuk, a szalonna felét felkockázzuk és egy pici olajon megpiritjuk. A sajt háromnegyed részét megreszeljük és összekeverjük a két pohár tejföllel. Mikor megfőtt a krumpli meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk, és karikára vágjuk. Ezután összeállitjuk:Tepsiben vagy jénai tálba készitjük el. Beletesszük az olajat és sorban lerakjuk a már elkészített hozzá valókat. Egy sor krumpli,egy sor kolbász és a szalonna,majd ujjból egy sor krumpli ezután jön az egy sor tojás tetetéje vágjuk a fele hagymát és újjból egy sor krupli következik ennek tetejére tesszük a maradék kolbászt a szalonnával és rávágjuk a másik fej hegymát majd a maradék krumplit.A tetejére rákenjük a sajttal összekevert tejfölt,ennek a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát.A maradék sajtunkat pedig a tetejére reszeljük. Majd sütőbe tesszük és addig sütjük amig a sajt világos barnára sül a tetején. Tanácsok: Nem fogyókurásoknak való. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: szabo.gyorgyi2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |