| CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny 1 vöröshagyma 1 evőkanál bazsalikomlevél 1 evőkanál korianderzöld 5 evőkanál ét olaj 5 evőkanál kristálycukor 1,5 dl húsleves 1 kiskanál őrölt feketebors Elkészítés: A csirkeszárnyakat a tollmaradványoktól megszabadítjuk, megmossuk, megszárítgatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni. A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is. Az olajat wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta vagy kínai sült tészta illik köretnek hozzá. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |