| Csokoládés őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3tojás 30dkg cukor 6dkg Rama 25dkg liszt 1csomag sütőpor 1csomag vaníliás cukor 1tábla csokoládé(10dkg) 2dl tej Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a Rámával habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőporral és vaníliás cukorral elvegyített lisztet és annyi tejet,hogy piskótatésztaszerű masszát kapjunk.Végül beletesszük az olvasztott csokoládét(kakaót is lehet.)Őzgerincformát kizsírozunk,kilisztezünk,beleöntjük a tésztamasszát és a forró sütőben megsütjük.Ha kissé kihűlt,tálra borítjuk és a tetejét még langyosan meghintjük porcukorral. Tipp:A kizsírozott formát lisztezés heylett behinthetjük darált dióval vagy mandulaszeletekkel. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |